Hozzávalók:
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztom, és a fehérjéket egy csipet sóval félreteszem. A sárgákat a forró vízzel és a porcukorral habosra kavarom. A lisztbe kavarom a sütőport, és a sárgához szitálom, jól összekeverem. A fehérjéket kemény habbá verem, és óvatosan a lisztes maszába keverem. A sütőt 180 fokra kapcsolom. Közepes méretű tepsit kikenek, lisztezek, beleöntöm a masszát, és kb. 25-
A töltelékhez a magozott nyers meggyet 1/2 l vízzel és 40 dkg cukorral puhára főzöm. 3 csomag epres pudingot 3 dl vízzel elkeverek, a tűzről levett főtt meggyhez keverem, majd pár percre még visszateszem főni, hogy besűrüsödjön.
A piskótát félbevágom, és a forró töltelék 3/4 részével megtöltöm.
A maradék tölteléket a tetején simítom el.
A tejszínt keményre felverem, és a töltelék tetején elsimítom. Tortadarával megszórom a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése