A recept:
- 30 deka liszt
- 1 tk. sütőpor
- 5 deka cukor
- 12,5 deka vaj
- 1 tojás
- 1 csipet só
A krémhez:
- 75 deka krémesre áttört túró
- 4 dl tejföl
- 1,5 dl olaj
- 15 deka cukor
- 2 tojás
- 2 ek. citromlé
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor
A tészta hozzávalóit öszegyúrom, és pihentetés nélkül kibélelek vele egy 28 cm-es kapcsos tortaformát. A túrókrém hozzávalóit (a kakaó kivételevel) egy nagy kever
őtálba teszem, és kézi mixerrel addig keverem, amíg teljesen sima, csomómentes krémet kapok. Megfelezem a krémet, és az egyik felébe beekeverem a kakaóport. Elkezdem a forma töltését. Egy mártásos kanállal* elkezdem a tésztára kanalazni felváltva a kétféle krémet. Egész egyszerűen középre rakok egy kanál fehér krémet, erre egy kanál kakaósat és így tovább amíg a krémb
ől tart. A szép minta elérése érdekében abszolút nem kell, s
őt nem szabad kenegetni, magától fog szétterülni a formában. Mikor ez megvan, 175°C fokra el
őmelegített süt
őbe** teszem, és kb. 50 perc alatt készre sütöm. Még 10 percig hagyom hűlni, és csak utána szedem le róla a forma oldalát. Felvágni csak teljesen kihűlt állapotban ajánlatos.
**H
őlégkeveréses sütőben elég a 175°C fok, alsó-felső lángnál inkább 190°-200°C fokon kell sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése