Hozzávalók
3 fő
| 20 dkg | sertéscsülök |
| 3 | cl étolaj |
| 10 dkg | füstölt szárazkolbász |
| 2 db | vöröshagyma |
| 3 db | burgonya |
| só, bors, babérlevél, petrezselyem | |
| 1 l | alaplé |
| 1,5 dl | tejföl |
| 2 dkg | vaj |
| 1 db | tojás |
Egy lábosban 3 cl étolajon 20 dkg kockákra vágott, füstölt csülköt pirítunk, majd szűrőkanállal kivesszük belőle. A visszamaradó zsiradékban 10 dkg fél karikákra vágott kolbászt sütünk, amit szintén félreteszünk. Helyére 2 fej kockákra vágott vöröshagymát, néhány babérlevelet, és mikor ezek pirulni kezdtek, 3 közepes méretű, kockákra vágott burgonyát rakunk. Fűszerezzük sóval és borssal, 2 dkg vajat adunk hozzá, felöntjük egy liter zöldségalaplével és egy kevés vízzel. Visszatesszük a csülköt, és a krumpli puhulásáig főzzük. Tálalás előtt visszarakjuk a kolbászt, csipetnyi friss petrezselymet adunk hozzá, és másfél dl tejföl és 1 tojássárgája keverékével habarjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése