Hozzávalók 26 cm-es tortaformához
a tésztához:
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 3 evőkanál olaj
- 3 evőkanál víz
- 50 dkg házi krémsajt vagy mascarpone
- 4 dl tejszín
- kevés porcukor
- 2 zacskó Zselatin Fix
- 1 kis üveg eperlekvár
- 1 kg eper
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverem a robotgéppel, legalább 10 percen keresztül. A lisztet összeszitálom a sütőporral. A tál szélénél a tojáskrémbe csurgatom az olajat és a vizet, majd kézi habverővel óvatosan belekeverem a lisztet is. Egyenletesen a tortaformába kenem, és 20-25 perc alatt megsütöm, majd hűlni hagyom a tortaformában.
Az epret megtisztítom, megmosom, és a felét feldarabolom. A tejszínt habbá verem a Zselatin Fix hozzáadásával, beleteszem a mascarponét is, majd édesítem kevés porcukorral.
A piskótára kenem vastagon az eperlekvárt, kirakom a darabolt eperrel és ráhalmozom a krémet. Kócosra igazítom a tetejét és lefedve hűtőbe teszem legalább 2 órára.
Tálalás előtt eltávolítom a tortakarimát, a tortát díszítem a maradék eperrel és citromfűlevelekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése