Hozzávalók
- Piskótatésztához
12 dkg vaj vagy sütőmargarin
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
csipet só
0,5 dl tejszín
3 tojás
15 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor - Krémhez
8 dkg marcipánmassza lereszelve
1 cs. tejszínes pudingpor
5 dl tej
15 g étkezési zselatin
3 evőkanál cukor
3 dl tejszín
1 evőkanál mandulalikőr - Továbbá
1 doboz barackbefőtt
sárgabaracklekvár
12 dkg marcipánmassza
1 dl tejszín
Elkészítés
A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, egy 26 cm -es vajazott vagy sütőmargarinozott és zsemlemorzsával meghintett tortaformába simítjuk. 175 fokon 20 percig sütjük. Rácsra borítjuk és ha kihűlt visszarakjuk az elmosogatott, sütőpapírral bélelt tortaformába. Tetejét megkenjük lekvárral és kirakjuk barackkal. A pudingport a cukorral és a tejjel felfőzzük, belekeverjük a reszelt marcipánt, a 0.5 dl vízben felolvasztott zselatint, a likőrt és hagyjuk hűlni. Habbá verjük a 3 dl tejszínt és beleforgatjuk a zselatinos pudingba, majd rásimítjuk a barackokra. 4 órára hűtőbe tesszük. Miután megdermedt, leszedjük róla a karimát és a sütőpapírt. A marcipánt porcukorral meghintett deszkán kisodorjuk a torta méretére. Cikkekre vágjuk és a hegyénél kicsit felkunkorítva kirakjuk vele a tortát. Az 1 dl tejszínt habbá verjük, rózsákat nyomunk belőle a tortára. Barackszelettel, reszelt csokoládéval díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése