A torta hozzávalói
26 centiméteres torta forma (kerek)
A torta laphoz:
Zsír, sütőpapír
A tésztához:
3 tojás
3 ek melegvíz
150 g cukor
1 cs vaníliáscukor
125 g liszt
3 tk sütőpor
40 g étkezési keményítő
4 tk ízesítetlen instant kávépor
A krémhez:
2 narancs
4 ek narancslikőr
2 cs tiramisu krém
200 g hideg tejszínhab
200 ml hideg tej
Ezenkívül:
Kakaópor
Instant kávépor
A torta elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tortaformát kivajazzuk.
A tésztához a melegvizet és a tojásokat habosra verjük, majd belekeverjük a cukrot és a vaníliáscukrot is. Tovább kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és az étkezési keményítőt, majd tovább keverjük. A tésztát megfelezzük, az egyik felet befóliázzuk. A másik felébe belekeverjük a kávéport, majd szintén fóliába csomagoljuk. A fóliát az egyik sarkán kivágjuk, majd körökörös mozdulatokkal a lyukon át a tortaformába osztjuk felváltva az alap és a kávés tésztát.
25 percig sütjük, majd eltávolítjuk a torta formát és hűlni hagyjuk. A kihűlt tésztát vízszintesen kettévágjuk, tortatálra helyezzük az alsó részt.
A torta kakaóval, kávéval és naranccsal díszíthető
A krémhez meghámozzuk a narancsokat, kivágjuk a gyümölcshúst, a levet pedig összekeverjük a likőrrel. A díszítéshez félreteszünk pár cikket, a többit pedig apró darabokra vágjuk. Elkészítjük a 2 csomag tiramisut a tejszínnel és a tejjel. A tortalapra kenjük a likőrös narancslevet és a krém harmadát. Rátesszük a tortalap tetejét, a maradék krémet habzsákba töltjük, és dekoratív halmokat nyomunk a torta tetejére belőle. Megszórjuk az egészet kakaóval kevert kávéporral, és a félretett narancs gerezdekkel díszítjük. Tálalásig hideg helyen tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése