Hozzávalók:(kb.0,5 kg krémhez)
2 db padlizsán - 360 g kisült padlizsánhús
kb. 2 nagy csipet só
ízlés szerint őrölt feketebors
0.5 fej lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
100 g majonéz
A fogyasztáshoz:
friss pirítós
Elkészítés
1. Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket.
2. Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
3. Ha a padlizsánok kisültek, a belüket egy króm kanállal kikaparjuk, króm villával összetörjük.
FONTOS! Króm evőeszközzel dolgozhatunk, de az alumínium evőeszköztől befeketedik a padlizsán.
4. Végül sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a lilahagymát, fokhagymát, majonézt, és villával összekavarjuk.
5. 1 napig hűtőben érleljük, majd pirítóssal fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése