Hozzávalók: (20 szelethez)
A tortaalaphoz:
Sütőpapír
Szív alakú tortaforma
Kevés zsír
150 g liszt
1 cs. Sütőpor
50 g cukor
1 cs vaníliás cukor
100 g margarin
A keverttésztához:
75 g margarin
125 g cukor
1 cs vaníliás cukor
3 tojás
150 g liszt
1 tk sütőpor
25 g étkezési keményítő
Ezenkívül:
150 g málnalekvár
1 ek málnaesszencia
A töltelékhez:
300 g málna (fagyasztott is lehet)
6 tk piros tortazselé
6 tk fehér tortazselé
150 g porcukor
600 g tejszín
3 ek málnaesszencia
300 g joghurt
50 g fehér csokoládé
200 g hideg habtejszín
1 cs vaníliáscukor
1 cs habfixáló
Elkészítés:
Először a torta alapjául szolgáló tésztát állítjuk össze, és sütjük meg. Összekeverjük a hozzávalókat (a tortaalaphoz) és jól összedolgozzuk géppel. A szív alakú formát sütőpapírral kibéleljük, és egyenletesen elosztjuk az alján a tésztát (26 cm). Villával többször megszúrjuk, majd 160 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Miután megsült, eltávolítjuk a tortaforma kapcsos részét, és a tésztát hűlni hagyjuk.
Ezután a keverttésztát készítjük el, 22 centiméteresre állítva a tortaformát. A vajat simára keverjük, folyamatos kavarás mellett hozzáadjuk a cukrot és a vaníliáscukrot, majd belekeverjük a tojásokat is. Majd hozzáadjuk a lisztet és a keményítőt is és simára keverjük a tésztát. 25 percig sütjük, majd a sütés után 10 percet pihentetjük, mielőtt kivennénk a formából.
Összekeverjük a málnalekvár felét és a málnaesszenciát, majd a mennyiség felét a 25 centiméteres tortalapra kenjük, amelyet visszahelyeztünk a tortaforma aljába. Rátesszük a vízszintesen kettévágott 22 centis keverttészta tetejét, a vágái felülettel a lekvár felé.
Majd elkészítjük a piros és a világos krémet.
Feloldjuk a tortazseléket, majd a piros krémhez masszát keverünk a 250 g málnából, porcukorból és a piros zseléből. 3 evőkanál málnaesszenciát is hozzáadunk.
A rózsaszín krémhez 150 g málnát használunk és a joghurtba keverjük a maradék porcukorral együtt. Hozzáadjuk a feloldott fehér tortazselét is. 3 evőkanál málnaesszenciát is hozzáadunk.
Kemény habbá verjük a habtejszínt, majd a felét a piros, másik felét a rózsaszínkrémbe keverjük. Az egész tésztát bevonjuk a piros krémmel egyenletesen, majd egy teáskanál segítségével a krémet a tortaforma oldalára húzzuk, felfelé kenjük, ettől fognak kialakulni a „lángok” a süteményben.
Ezután a rózsaszín krémet is rákenjük, megpróbálva a lángok közé is juttatni belőle. Egy villával spirálszerű mozgással felkeverjük a rózsaszín krémet, hogy márványhatású legyen.
Majd a 22 cm-
Ezután kivesszük a hűtőből, és tejszínhab rózsákkal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése