![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_sZgGYUxcPlfrUEMeay6D5FjXMVZZioKAdkubP7ys_3aQNL_DcWrHJNAQgdfb536uvqH9NVeVPT3gK0wG7nvo1alK3ou5vQjBpSgrngiLIlTDcZD1JZqc00P7hja1c8mWRV_kJo7jeBrA=s0-d)
Húsvéti kocka
Hozzávalók (-): - Tészta:
- 8 tojás
- 20 dkg cukor
- 8 evőkanál meleg víz
- 25 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 3 evőkanál kakaó
- Krém:
- 6 dl tej
- 2. cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg Rama
- 10-15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- Máz a tetejére:
- 10 dkg Rama
- 2 evőkanál kakaó
- 5 evőkanál cukor
Elkészítése: A tésztához valókat robotgéppel kikeverjük, vizes piskótát készítünk, és felét egy kilisztezett-vajazott vagy sütőmargarinozott hosszúkás tepsibe simítjuk. A másik feléhez hozzáadjuk a kakaót és óvatosan rásimítjuk a tésztára. Sütés: előmelegített sütőben, 165 fokon, kb 25 percig, hőlégkeveréssel. A krémhez a 6 dl tejben felfőzzük a 2 cs vaníliás pudingport és ha kihűlt, hozzákeverjük a 20 dkg Rama és a 10-15 dkg porcukor keverékét. Rásimítjuk a kész, kihűlt tésztára és hűtőbe tesszük. A mázhoz valókat felmelegítjük egy edényben, ráöntjük a sütire, vagy csak lazán rácsurgatjuk, ízlés szerint. Célszerű először a krémet elkészíteni, hogy kihűljön.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése