Tésztához:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 1 vaníliás cukor
- 6 púpozott ek darált dió
- 6 lapos ek prézli
- 1 sütőpor
Krémhez:
- 12 dkg vaj / margarin
- 6 ek porcukor
- 25 dkg darált dió
- prézli
- tej
- rum
- vaníliaaroma
elkészítés
- A tojássárgákat kikeverjük a cukrokkal, a fehérjéket pedig külön felverjük a sütőporral.
- A cukros részhez adjuk a száraz hozzávalókat, majd a habot is beleforgatjuk.
- A tésztát először nagy, majd kis lángon sütjük (mint egy szimpla piskótát - tűpróba!). Lehet készíteni kerek tortaformában vagy őzgerincben is.
- A krémhez a darált diót egy kevéske prézlivel megfuttatjuk pici tejben, illetve a vajat kikeverjük a cukorral.
- Mikor a dió kihűlt, hozzákeverjük a cukros vajat, és rummal, vaníliával ízesítjük.
- A kihűlt tésztát 3 vagy 4 részre szeljük, megtöltjük, és beborítjuk a diós krémmel, végül dióval és/ vagy mazsolával dekoráljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése