Hozzávalók:
- 20 dkg babapiskóta
- 1/2 üveg magozott meggy (lehet fagyasztott is)
- meggylé
- 2 kk rum (rumaroma)
- kakaópor
Krémhez:
- 3/4 l tej
- 15 dkg cukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 4 tojásfehérje
elkészítés
- Kevés tejjel, 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük a pudingport.
- Keményre verjük kevés cukorral a tojások fehérjét.
- Felforraljuk a megmaradt tejet, és felfőzzük a pudinggal, majd belekeverjük a kemény habot is, amit kevés ideig kevergetve főzünk.
- Kis ideig hűl a krém ezalatt.
- 30 cm-es magas falú tepsibe lerakjuk a piskótákat. Jócskán megöntözzük a rummal elkevert meggylével, és rászórjuk a magozott meggyet. Ezután egyenletesen ráterítjük a krémet. Kihűtjük. (Így télen, ez nem nagy gond...)
- Tálalás előtt megszitáljuk kakaóporral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése