Hozzávalók:
200 g vaj
1 üveg vanília aroma
6 tojás
200 g cukor
70 g kakaópor
100 g liszt
200 ml tejszín
400 g fehér csoki
Csokireszelék
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és egy 23 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral. 75 g vajat és a vanília aromát felolvasztunk, majd kihűtjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját a vajjal krémes masszává keverjük. Hozzáadjuk a kakaót és a lisztet, majd belekeverjük lassan a vaníliás vajat és a tojáshabot is.
A tésztát a tortaformába öntjük, 30 percig sütjük. Kihűtjük, majd vízszintesen háromfelé vágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése