2011. augusztus 9., kedd
Epres joghurttorta
Hozzávalók:
2 tojás
60 g cukor
60 g liszt
1 teáskanál olaj
900 g epres joghurt
3 evőkanál porcukor
1,5 - 2 dl tej
20 g porzselatin
eperszemek
Elkészítés:
A 2 tojást nagyon habosra keverem a cukorral, hozzáadom a lisztet, a végén belecsorgatom az olajat is. 22 cm-es tortaformában 6-8 perc alatt piskóta alapot sütök. Kihűtöm. Kirakom egész eperszemekkel, a szélére vágott felével az oldalhoz tapadóan félszemeket teszek.
A zselatint beáztatom a tejbe, ha megduzzad, mikróban felmelegítem. Nem szabad forrnia! Beleteszem a porcukrot is. A meleg folyadékot jól elkeverem a joghurttal. Ezután ráöntözöm az alapra. Rögtön hűtőbe teszem. 1-2 óra múlva szeletelhető.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése