Hozzávalók: 4 adag
1 kg cukkini (tisztítva mérve)
3 kávéskanál só
150 g félkemény sajt
3 tojás
6 evőkanál zsemlemorzsa
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
őrölt bors
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzF0BGSGqjveZ2A10j_g54RaKhUa0dEcT20PwpAqpS4ON2inyrPWkL41WJvveO1MGOxcrNgo5c92eo0r-A7jfadp1cz48vkoR95E77AkyQFDyf6N_nBj95qjuyx0_9WgPFVsGUuV-G71c/s400/cukkinifasirt3.jpg)
Elkészítés:
A cukkinit csíkokra vágom, elektromos reszelővel durvára reszelem. Rászórom a sót, megkeverem, hogy mindenhol érje. Hagyom félórát. Ezután kézzel alaposan kinyomkodom a levét, egy tálba teszem. Belekeverem a reszelt sajtot. Hozzáadom a tojást, apróra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet. Őrölt borssal ízesítem, megkóstolom, elég sós-e, ha kell, teszek még bele. A serpenyőben felforrósítom az olajat. Hozzáadom a cukkinikeverékhez a zsemlemorzsát is, összekeverem. A formázást kétféle módon csinálhatom. Vagy kézzel gombócokat formázok, majd ellapítom. Vagy csak kanállal kiszaggatom. A szabályos gombócokat sütés előtt még meghempergetem zsemlemorzsában, a kanállal szaggatottakat nem. A fasírtokat a forró olajban mindkét oldalukon pirosra sütöm, papírtörlőre szedem ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése