2011. augusztus 9., kedd
Őzpörkölt
Hozzávalók:
1 kg őzhús
250 g vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10 szem feketebors
1/2 dl száraz vörösbor (én bikavért használtam)
1 evőkanál őrölt pirospaprika
ízlés szerint cseresznyepaprika
2 teáskanál zsír (nálam kacsazsír)
só
Elkészítés:
A húst nem túl apró kockákra vágom. A zsírt felforrósítom, és a húst megpirítom rajta. 5 percig kevergetve sütöm, majd annyi vizet öntök rá, amennyi épp elfedi. Fedővel borítom, és takarékon épp csak forralgatva főzöm 1 órát. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítom, az óra múltán a húshoz adom, beleteszem a borsot és a sót is. A vizet is pótolom. Ismét 1 órát főzöm, illetve addig, amíg megpuhul. A vizet időnként pótolom. Ha a hús már majdnem egészen puha, akkor öntöm hozzá a vörösbort, amellyel kb. negyedórát főzöm. Eddigre sűrű, zaftos leve keletkezik, vigyázzunk, oda ne kapjon! Végül beleteszem az őrőlt pirospaprikát is, amellyel már csak 5 percig főzögetem.
Itt megtalálhatjátok a dödölle elkészítését is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése