![undefined](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhptaOiOVwvJt9cdfokIZWTHvayHsxHm-uucgJWfpvgAVYCR2QYqMCU9RmMZCgd7l4ihgLg7P8lNj1V00Rp9B-mTq3lRCPsCDWK3wUW6lcFzCu5cgRNMET2BbP6L8qQCyJMttVisPRsU8Y/s400/malnas2.jpg)
Hozzávalók: egy 2 dl-es mérőpoharat használjunk
A tésztához:
100 g rétesliszt
200 g finomliszt
1 pohár tej
5 evőkanál cukor
1/2 kávéskanál só
1 tojás
15 g élesztő
40 g olvasztott vaj
A töltelékhez:
300 g krémsajt
1 tojás
1/4 pohár cukor
málna
Elkészítés:
A tésztához valókat a kenyérsütőgépbe tesszük és megdagasztatjuk. Kb. 20-30 perc kelés után kivesszük, két részre osztjuk, és egy lisztezett sütőpapíron téglalapot nyújtunk mindkettőből.
A krémsajtot, tojást, cukrot mixerrel elkeverjük. Mindkét tésztalap középső harmadára hosszában elosztjuk. A tészta két oldalát 4-5 helyen bevágjuk egy kissé. Megszórjuk a tölteléket málnaszemekkel. A lapok két végét visszahajtjuk, és a két-két oldalát felhajtjuk úgy, hogy a fülek általában fedjék egymást, de ügyeljünk arra, hogy itt-ott maradjon rés, ahol a töltelékből a gőzök eltávozhatnak, mert különben kirepedhet. A formázást a ribizliskalácsnál meg lehet nézni.
A sütőpapírral együtt beemeljük a tepsibe (de két őzgerincforma még jobb), és félórát pihentetjük.
Ezután a sütőt 180 fokra begyújtjuk, és a kalácsokat kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Ha kész, rácson hagyjuk kihűlni.
A kalácsok a képen láthatónál sokkal ducibbak, kerekebbek lehetnek, én most két tojást tettem a töltelékbe (véletlenül, mert így emlékeztem), így az egy kicsit folyósabb lett, a süti laposabb.
Málna helyett más gyümölcs is használható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése