2011. szeptember 4., vasárnap

Joghurtos málnatorta

Hozzávalók (4 személyre):
15 dkg mogyorós csók vagy babapiskóta, 12 dkg vaj, 27 g zselatin, 1 citrom, 5 dl joghurt, 10 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 2,5 dl tejszín, 50 dkg málna

Sütik piros gyümölcsökből
Elkészítése:
1. A nejlonzacskóba tett mogyorós csókot klopfolóval összetörjük. A megolvasztott vajat eldolgozzuk a morzsával, olajjal megkent tortaforma aljára nyomkodjuk, és pár órára a hűtőszekrénybe tesszük. 18 g zselatint feloldunk vízben.
2. A citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A joghurtot összekeverjük 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. A citromlevet felmelegítjük, majd félrehúzzuk, és elkeverjük a feloldott zselatinnal. Kb. 3 evőkanál joghurttal kikeverjük, az ízesített joghurthoz adjuk és dermedésig hűtőbe tesszük.
3. A tejszínt felverjük, és a habot a joghurtkrémbe forgatjuk. Óvatosan beleforgatunk 25 dkg málnát, majd egyenletesen a tortalapra simítjuk. Egy órára a hűtőbe tesszük.
4. A maradék málnát felfőzzük a maradék cukorral. Ha kihűlt, átszűrjük, és a levét felfogjuk. A vízben feloldott maradék zselatint összekeverjük a málnalével és a tortára öntjük. Legalább 6 órára hűtőbe tesszük.

1 megjegyzés: