Hozzávalók:
Elkészítés:
A tésztához a 6 tojásfehérjét keményre verjük 5 dkg porcukorral. A 6 tojássárgáját habosra keverjük 25 dkg porcukorral, folytonos keverés közben belecsorgatjuk a langyos vizet és a langyos olajat. Géppel belekeverjük a lisztes sütőport. A tésztát kettéosztjuk. Egyik felébe keverjük a kakaót. A felvert tojásfehérjét megfelezve beleforgatjuk a tésztákba (a kakaósba 1-
Tortaformába töltjük az alábbiak szerint: a tortaforma közepébe csurgatunk 2 evőkanál világos masszát, majd rá 2 evőkanál kakaós masszát, s így tovább, amíg elfogy. Nem kell a masszát elkenni, az magától ilyen szép körkörösre fog szétfolyni. 170 fokon kb. 1 óra hosszat sütjük. (Tűpróba javasolt.) Rácson hagyjuk kihűlni.
A krémhez fémüstbe ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, elkeverjük. A csokit megolvasztjuk. Egy edényben 2 ujjnyi vizet forralunk, majd rátesszükm az edényt, és gőz fölött habosra keverjük a tojáskrémet. A gőzről levéve beledolgozzuk az olvasztott csokit és a rumot, majd teljesen lehűtjük. Ezután hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, habosra keverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhabot.
A zebrapiskótát 3 lapba vágjuk, és megkenjük a krémmel. A tetejére is teszünk krémet, majd behűtjük. Közben elkészítjük a habot, felspricceljük vele a tortát, és a közben csokiba mártott eperrel és olvasztott csokival díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése