2010. július 12., hétfő

Gesztenyés-pudingos torta(sütés nélkül)

Gesztenyés, pudingos torta – sütés nélkül

Tészta hozzávalói: 25 dkg gesztenye massza, 15 dkg darált keksz, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, rum vagy rumaroma

Elkészítés:

Egy 26 cm Ø tortaforma aljára tortapapírt, sütőpapírt vagy zsírpapírt helyezünk. Ez azért kell, hogy a kész tortát a formából a papír segítségével tudjuk tálra tenni. A tészta hozzávalóiból egy könnyen gyurmázható masszát kapunk, amit belenyomkodunk a forma aljába (kézzel). Ezután hűtőbe tesszük az alapot és elkészítjük a krémet.

Krém hozzávalói: 3 cs vanília ízesítésű pudingpor, 8 dl tej, 15 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, 20 dkg vaj v. margarin, ½ csomag piskóta tallér, friss gyümölcs (de lehet konzerv is) sárgabarack, őszibarack v meggy, 3 dl tejszín

Elkészítés:

A pudingból, a tejjel, a cukorral és a van. cukorral pudingot főzünk. Amikor már langyosra hűlt belekeverjük a szobahőmérsékletű vajat.

A tésztára rákenjük a krém felét majd egy réteg piskóta tallért és szeletelt barackokat rakunk rá. (Ha meggyet használunk azt a tésztára a krém alá tegyük, h. ne színezze meg a krémet.) Majd a krém másik felét simítjuk a piskótás rétegre.

A tejszínt felverjük és a krémre rákenjük.

Díszíteni lehet önmagában villával hullámosra, vagy gesztenyét reszelünk rá, vagy csokit reszelünk, stb. Tegyük be a hűtőbe folpackkal lefedve min. egy éjszakára.

A gyümölcs el is hagyható, úgy is nagyon finom.

Egy nappal a felszolgálás előtt célszerű elkészíteni, hogy az anyagok a hűtőben összeálljanak, különben szétesik.

Könnyen elkészíthető, nagyon finom süti.

A receptek egy kedves olvasómtól, Ferenczi Hajnitól kaptam. Köszönöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése