2010. július 24., szombat

krémtúrótorta

undefined
Piskótás alap hozzávalói:


20 db babapiskóta
10 dk margarin

A babapiskótát jól összemorzsolni, majd az olvasztott margarinnal formázható masszává gyúrni.
Egy 26 cm-es tortaforma alját kibélelni sütőpapírral, majd egyenletesen belelapogatni a piskótás masszát. 30 percere a hűtőbe tenni pihentetni. Végül kivenni a hűtőből, majd egy tálcára ráfordítani, lehúzni róla a sütőpapírt és visszahelyezni a formába.

Túrókrém hozzávalói, és készítése:


2,5 dl víz
1 cs vaníliás pudingpor

A pudingport simára keverni a vízzel, majd sűrűre főzni és teljesen kihűteni.


25 dk krémes túró (LIDL-ben kapható)
10 dk kristálycukor
2 cs vaníliás cukor
citromlé
mazsola


A túrót a cukorral és az ízlés szerinti mennyiségű citromlével robotgéppel jól kikeverni, majd belekeverni a kihűlt pudingot. Végül hozzáadni a mazsolát is.

1 dl víz
10 g porzselatin

A vizet felforralni, majd a tűzről levéve simára keverni benne a porzselatint. Teljesen kihűteni, majd ezt is a túrós krémhez keverni.


5 dl Hulala (növényi tejszín v. tejszín)


A Hulalát kemény habbá verni, majd kisebb adagokban, óvatosan fakanállal a túrós masszához keverni.


Végül ezt a túrós-habos krémet a tortaformában lévő piskóta alapra kanalazni. Tetejét egyenletesen elsimítani és citromkarikákkal díszíteni. Tortazselével leönteni, majd 2-3 órára a hűtőbe tenni, hogy teljesen megdermedjen.

A hűtőből kivéve rögtön tálalni!!!! Nagyon finom, frissítő torta.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése