• A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
  • 6 evőkanál forró víz
  • A töltelékhez:
  • 1 kg magozott nyers meggy
  • 5 dl víz
  • 40 dkg cukor
  • 2 csomag eperízű puding
  • 2 dl tejszín
  • kevés tortadara
  • Elkészítés:

    A piskótához a tojásokat kettéválasztom, és a fehérjéket egy csipet sóval félreteszem. A sárgákat a forró vízzel és a porcukorral habosra kavarom. A lisztbe kavarom a sütőport, és a sárgához szitálom, jól összekeverem. A fehérjéket kemény habbá verem, és óvatosan a lisztes maszába keverem. A sütőt 180 fokra kapcsolom. Közepes méretű tepsit kikenek, lisztezek, beleöntöm a masszát, és kb. 25-30 perc alatt megsütöm.

    A töltelékhez a magozott nyers meggyet 1/2 l vízzel és 40 dkg cukorral puhára főzöm. 3 csomag epres pudingot 3 dl vízzel elkeverek, a tűzről levett főtt meggyhez keverem, majd pár percre még visszateszem főni, hogy besűrüsödjön.

    A piskótát félbevágom, és a forró töltelék 3/4 részével megtöltöm.
    A maradék tölteléket a tetején simítom el.

    A tejszínt keményre felverem, és a töltelék tetején elsimítom. Tortadarával megszórom a tetejét.