2011. december 12., hétfő

Csülkös, kolbászos burgonyaleves

Hozzávalók

3 fő
20 dkg sertéscsülök
3cl étolaj
10 dkg füstölt szárazkolbász
2 db vöröshagyma
3 db burgonya
só, bors, babérlevél, petrezselyem
1 l alaplé
1,5 dl tejföl
2 dkg vaj
1 db tojás

Egy lábosban 3 cl étolajon 20 dkg kockákra vágott, füstölt csülköt pirítunk, majd szűrőkanállal kivesszük belőle. A visszamaradó zsiradékban 10 dkg fél karikákra vágott kolbászt sütünk, amit szintén félreteszünk. Helyére 2 fej kockákra vágott vöröshagymát, néhány babérlevelet, és mikor ezek pirulni kezdtek, 3 közepes méretű, kockákra vágott burgonyát rakunk. Fűszerezzük sóval és borssal, 2 dkg vajat adunk hozzá, felöntjük egy liter zöldségalaplével és egy kevés vízzel. Visszatesszük a csülköt, és a krumpli puhulásáig főzzük. Tálalás előtt visszarakjuk a kolbászt, csipetnyi friss petrezselymet adunk hozzá, és másfél dl tejföl és 1 tojássárgája keverékével habarjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése