2011. január 20., csütörtök

Mézes tészta

Hozzávalók

Mézes tészta

  • Tészta

    60 dkg liszt
    6 dkg kakaópor
    2 db tojás
    5 ek tej
    5 ek méz
    1 mm szódabikarbóna
    18 dkg porcukor
    15 dkg Rama
    fél cs. sütőpor

  • Krém

    5 ek liszt
    4 db tojássárgája
    7 dl tej
    1 db vaníliás cukor
    25 dkg Rama
    25 dkg porcukor
    1 cs vaníliás cukor

  • Tetejére

    tortadara, vagy reszelt étcsokoládé

Elkészítés

A tészta: a Ramát a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, a porcukrot, a langyos mézet, a tejet, a szódabikarbónát, a kakaóport és a sütőport. Jól összegyúrjuk az egészet és zsírozott vagy sütőmargarinozott tepsi hátulján négy lapot sütünk belőle. Krém: az 5 ek. lisztet és a 4 tojássárgát kevés tejjel simára keverjük. Hozzáöntjük a többi tejet és sűrűre főzzük. Amíg hűl a főzött krém, a Ramát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A két anyagot összedolgozzuk és a lapokat megtöltjük. Előtte a lapokat langyos tejjel megkenjük. A tetejére tortadarát szórunk, vagy csokoládét reszelünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése