Hozzávalók
- Tészta
60 dkg liszt
6 dkg kakaópor
2 db tojás
5 ek tej
5 ek méz
1 mm szódabikarbóna
18 dkg porcukor
15 dkg Rama
fél cs. sütőpor
- Krém
5 ek liszt
4 db tojássárgája
7 dl tej
1 db vaníliás cukor
25 dkg Rama
25 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
- Tetejére
tortadara, vagy reszelt étcsokoládé
Elkészítés
A tészta: a Ramát a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, a porcukrot, a langyos mézet, a tejet, a szódabikarbónát, a kakaóport és a sütőport. Jól összegyúrjuk az egészet és zsírozott vagy sütőmargarinozott tepsi hátulján négy lapot sütünk belőle. Krém: az 5 ek. lisztet és a 4 tojássárgát kevés tejjel simára keverjük. Hozzáöntjük a többi tejet és sűrűre főzzük. Amíg hűl a főzött krém, a Ramát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A két anyagot összedolgozzuk és a lapokat megtöltjük. Előtte a lapokat langyos tejjel megkenjük. A tetejére tortadarát szórunk, vagy csokoládét reszelünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése