2011. január 20., csütörtök

Sárgabarackos marcipántorta

Hozzávalók

Sárgabarackos marcipántorta

  • Piskótatésztához

    12 dkg vaj vagy sütőmargarin
    10 dkg cukor
    1 cs. vaníliás cukor
    csipet só
    0,5 dl tejszín
    3 tojás
    15 dkg liszt
    2 teáskanál sütőpor

  • Krémhez

    8 dkg marcipánmassza lereszelve
    1 cs. tejszínes pudingpor
    5 dl tej
    15 g étkezési zselatin
    3 evőkanál cukor
    3 dl tejszín
    1 evőkanál mandulalikőr

  • Továbbá

    1 doboz barackbefőtt
    sárgabaracklekvár
    12 dkg marcipánmassza
    1 dl tejszín

Elkészítés

A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, egy 26 cm -es vajazott vagy sütőmargarinozott és zsemlemorzsával meghintett tortaformába simítjuk. 175 fokon 20 percig sütjük. Rácsra borítjuk és ha kihűlt visszarakjuk az elmosogatott, sütőpapírral bélelt tortaformába. Tetejét megkenjük lekvárral és kirakjuk barackkal. A pudingport a cukorral és a tejjel felfőzzük, belekeverjük a reszelt marcipánt, a 0.5 dl vízben felolvasztott zselatint, a likőrt és hagyjuk hűlni. Habbá verjük a 3 dl tejszínt és beleforgatjuk a zselatinos pudingba, majd rásimítjuk a barackokra. 4 órára hűtőbe tesszük. Miután megdermedt, leszedjük róla a karimát és a sütőpapírt. A marcipánt porcukorral meghintett deszkán kisodorjuk a torta méretére. Cikkekre vágjuk és a hegyénél kicsit felkunkorítva kirakjuk vele a tortát. Az 1 dl tejszínt habbá verjük, rózsákat nyomunk belőle a tortára. Barackszelettel, reszelt csokoládéval díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése