2011. április 3., vasárnap

Dinasztia torta - húsvétra




Hozzávalók:

10 db tojás

30 dkg cukor

30 dkg vagdalt dió

4 evőkanál liszt

Fél liter tej

2 csomag vaníliás pudingpor

12 evőkanál cukor

1 csomag margarin (25 dkg)

10 dkg kókuszreszelék

3-4 rúd csokoládé (kb. 5 dkg)

Díszítés:

2 db csokis nyuszi, színes cukorka, virágok, kavics cukor

10 dkg kókuszreszelék, zöld színű ételszínező festék

Fél liter tejszínhab, vagy tejszínhabporból készített tejszínhab.

Elkészítés:

5 db tojásfehérjét felverni habnak 15 dkg cukorral. Hozzáadni 15 dkg vagdalt diót és 2 evőkanál lisztet. Vajazott, lisztezett tepsiben, vagy tortaformában megsütni. Két db ilyen tésztát kell sütni.

Krém:

Fél liter tejben megfőzni 2 csomag vaníliás pudingport és 10 db tojássárgáját (amit előzőleg felvertünk 12 kanál cukorral). Mikor kihűlt a krém kikeverni 1 csomag margarinnal. Kettő felé kell osztani, és az egyik felébe 10 dkg kókuszreszeléket, a másik felébe 3-4 rúd puhított csokoládét keverni.

Rétegezés:

Tészta, kókuszos krém, tészta, csokis krém és a tetejére tejszínhab.

Díszítés:

2 db csokis nyuszi, szines tojás cukorkák, virágok, fű (10 dkg kókuszreszeléket elkeverni zöld színű ételfestékkel), kavics cukorkák.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése