2011. április 7., csütörtök

Répatorta

a répatésztához:
5 egész tojás
20 dkg cukor
egy teáskanál fahéj
10 dkg liszt
1 dl tejföl (tej is jó)
10 dkg darált mandula vagy darált dió (szűkösebb hónapokban zsemlemorzsa)
1 sütőpor
35 dkg reszelt répa (répapüré is jó, de akkor meg kell venni a drága csomagolást, meg a munkát, amit te is meg tudsz csinálni, és a konzerv amúgy sem olyan finom)

ezt mindet össze kell keverni. én úgy szoktam, amilyen sorrendben írva van. a répát már csak kanállal foragtom bele, nem robotgéppel (addig sem fogy az áram)
zsírozott lisztezett tepsiben sütöm, nagyon lassú lángon nagyon sokáig (még így is szalonnás kissé, de nem zavaró)

a túrókrémhez:
ez a legegyszerűbb túrókrém, amit valaha is csináltam, és az a fantasztikus benne, hogy mégis jó.
40 dkd túrót el kell keverni
kb. 8 evőkanál tejjel (esetleg tejföllel)
2 evőkanál cukorral
és némi vaniliás cukorral
addig nyúzzuk, amíg össze nem áll.

aztán már csak be kell kenni, díszíteni.
finom rá az étcsoki bevonat.
szépek rá a marcipánrépák, petrezselyemzölddel:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése