2011. április 29., péntek

Túrókrémes epertorta




A tészta hozzávalói:
150 g liszt
75 g vaj
75 g cukor
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
4 evőkanál tej

A krém hozzávalói:
125 g félzsíros túró
500 g eper
1 evőkanál zselatin fix
5 evőkanál cukor
2 dl tejszín

Elkészítés: A vajat a kétféle cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. A lisztbe vegyítjük a sütőport és a sót, majd a tejjel felváltva a tojásos masszához adagoljuk. A tésztát kikent 26 cm-es formába öntjük. Előmelegített sütő alsó részén, 175°C-on kb. 20 percig sütjük. Rácsra téve hűtjük. A túrót szitán áttörjük és 3 evőkanál cukorral simára keverjük. A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük, közben beledolgozzuk a zselatint is. A hab felét a túróhoz keverjük. Az epret megtisztítjuk, megmossuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk. A kihűlt tortalapra felkenjük a túrókrémet, kirakjuk eperszemekkel és a maradék tejszínhabbal feldíszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése