2011. augusztus 9., kedd
Kókuszos kanalastorta
Hozzávalók:
4 tojásból kakaóspiskóta
250 g házi krémsajt
100 g porcukor
2 dl tej
20 g kukoricakeményitő
100 g kókuszreszelék
25 g vaj
kevés baracklekvár
Elkészítés:
4 tojásból kakaós piskótát sütök. Rácson hagyom kihűlni. A felső harmadát levágom, az alsó lapot vékonyan megkenem baracklekvárral.
A krémhez a keményítőt kevés tejben csomómentesen elkeverem, majd hozzáöntöm a többi tejet és sűrű krémet főzök belőle. Még melegen elkavarom benne a vajat is. Ezután néha megkeverve hagyom kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadom a krémsajtot, a porcukrot és simára keverem, ezután beleteszem a kókuszreszeléket is. Ha van idő, egy kicsit hűtöm a hűtőben. Ezután a formát összeszerelem, beleteszem a piskótalapot, rákenem a krémet. A kakaós piskóta levágott darabját összemarcingolom, tördelem (nem túl apróra) darabokká és rászórom a krémre. Kicsit hűtöm, majd evőkanállal vagy tortalapáttal vagdosok belőle tálkába vagy kistányérra.
Ezeket a recepteket Wise Lady-től vettem kölcsön.Köszönet érte!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése