2011. augusztus 9., kedd

Szilva fagyi


undefined

Hozzávalók:
400 g nagyszemű ringlószilva
4 dl tejszín
1 evőkanál keményítő
3-4 evőkanál cukor
1 csipet só
1 teáskanál rum
1/2 kávéskanál fahéj

Elkészítés:
A szilvát félbevágom, kimagozom, egy szűrőbe teszem, és forrásban lévő vízbe merítem 1 percig. Kiemelem a vízből, kissé hűlni hagyom, majd a héját lehúzom. A keményítőt, cukrot és tejszínt csomómentesen elkeverem, sűrűsödésig főzöm. Hagyom kihűlni. A szilvát és a tejszínes keveréket összeöntöm, csipet sóval, fahéjjal, rummal ízesítem, botmixerrel pürésítem. Hűtőben 5 fokosra hűtöm, fagyigéppel elkészítem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése