2012. február 26., vasárnap

Almás krémes

Hozzávalók:

(35 * 25 cm-es tepsiben készül)

(az első réteg piskótához) kb.1/2kg hámozott alma, 5db tojás, 4tk folyékony édesítőszer, 1cs vaníliás cukor, csipetnyi só, 3ek étolaj, 5ek tk vagy durum liszt, 1cs sütőpor, 1kk őrölt fahéj

(a második réteg piskótához) 5db tojás, 4tk folyékony édesítőszer, 1cs vaníliás cukor, csipetnyi só, 3ek étolaj, 5ek tk vagy durum liszt, 1cs sütőpor, 2ek kakaópor, 1ek darált dió

(a krémhez) 3cs főzni való vaníliás pudingpor, 4 db tojás, 2ek (tk) liszt, vanília, 9-10tk folyékony édesítőszer, 1cs Dr. Oetker Zselatin 10g őrölt fehér étkezési, 1 ½l tej, 12,5dkg margarin

(a tetejére) 3dl növényi tejszín (HULALA vagy HABMESTER)

Elkészítés:

A sütőpapírral kibélelt tepsi aljára almaszeleteket teszünk. Egyenletesen eloszlatva rákanalazzuk az első réteg piskótát, majd a kakaós piskótát, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25percig (tűpróbáig) sütjük. Ha a tészta megsült, egy sütőpapírral leterített tepsi tetejére felfordítjuk, hogy az almás része kerüljön felülre. A sütőpapír segítségével visszaemeljük a tepsibe, és a tetejéről lehúzzuk az előző sütőpapírt. Ha úgy érzékeljük, hogy a tészta még nem sült át teljesen, akkor pár percre helyezzük vissza a sütőbe. Ha megsült, tegyük félre, és készítsük el a krémet. A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukorpótlót, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, és sűrűre főzzük. Amíg forr, belekeverjük a tojások felvert habját és beledaraboljuk a margarint, majd egyenletesen eloszlatva rákenjük a tésztára. Az egészet hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, a habbá vert tejszínt rákenjük a krémre, és megszórjuk őrölt fahéjjal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése