2012. február 26., vasárnap

Habos - túrós pite

Hozzávalók:
Tészta: 15dkg graham vagy tk liszt, 1tk sütőpor, 2tojássárgája, 5dkg margarin, 2dkg szőlő vagy por nádcukor, 1csipetnyi só, ha szükséges 1kanál tejföl
Töltelék: 50dkg túró, 4dl tejföl, 1cs vaníliás cukor, 2cs vaníliás pudingpor, 7tk folyékony édesítőszer, 3tojássárgája, 1egész tojás, 1citrom reszelt héja
Hab: 5db tojás fehérje, 2ek nádcukor

Elkészítés:
(30 * 20 cm-es tepsiben készül)
A sütőporos lisztben szétmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és lágy tésztává gyúrjuk. Gyúródeszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk, majd áttesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe. A sütőt 160°C-osra előmelegítjük. A töltelék hozzávalóit alaposan elkeverjük, majd a tésztára simítjuk és addig sütjük (kb 25-30perc), míg az egész megszilárdul. Míg a tészta sül, a tojások fehérjét a gyümölcscukorral kemény habbá verjük, majd a megsült, de még forró tésztára simítjuk, majd villával hullámokat húzunk bele, és addig sütjük, míg rózsaszínű lesz a teteje. Ha kihűlt, megszórjuk szőlőcukorral és kockákra szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése