2012. február 26., vasárnap

Hamiskás túrós rétes


Hozzávalók:

3-3 réteslap, olaj, 450g sovány tejföl, 500g sovány túró, 5db kisebb tojás, 7-8tk folyékony édesítőszer, 2cs vaníliás pudingpor, kevés vanília, csipetnyi só, reszelt citromhéj, 10dkg mazsola

Elkészítés:

(30 * 20 cm-es tepsiben készül)

A hozzávalókat (az olaj kivételével) alaposan elkeverjük, óvatosan beleforgatjuk a mazsolát. Az elkészítéshez, 3-3 réteslapot használunk. Az első réteslapot vékonyan megkenjük 1ek tejföl és 1ek olaj keverékével, rátesszük a második lapot, és bekenve ennek a tetejét is, befedjük a harmadik lappal. Sütőpapírral kibélelt formába helyezzük úgy, hogy a széleit kihajtjuk. Beleöntjük a túrós elegyet, és óvatosan ráhajtjuk a rétes oldalait. A másik 3 réteslapot ugyancsak megkenjük olajos tejföllel, és befedjük vele a túrós masszát. A tetejét is bekenjük, és előmelegített sütőben 160-180°C-on, kb. 30 percig sütjük. Miután megsült, 10-15 percig pihentetjük, így könnyebben szeletelhető. A tetejét megszórjuk szőlőcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése