2011. március 8., kedd

Diótorta

100 %-os diótorta recept

Tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 6 púpozott ek darált dió
  • 6 lapos ek prézli
  • 1 sütőpor

Krémhez:

  • 12 dkg vaj / margarin
  • 6 ek porcukor
  • 25 dkg darált dió
  • prézli
  • tej
  • rum
  • vaníliaaroma


elkészítés

  1. A tojássárgákat kikeverjük a cukrokkal, a fehérjéket pedig külön felverjük a sütőporral.
  2. A cukros részhez adjuk a száraz hozzávalókat, majd a habot is beleforgatjuk.
  3. A tésztát először nagy, majd kis lángon sütjük (mint egy szimpla piskótát - tűpróba!). Lehet készíteni kerek tortaformában vagy őzgerincben is.
  4. A krémhez a darált diót egy kevéske prézlivel megfuttatjuk pici tejben, illetve a vajat kikeverjük a cukorral.
  5. Mikor a dió kihűlt, hozzákeverjük a cukros vajat, és rummal, vaníliával ízesítjük.
  6. A kihűlt tésztát 3 vagy 4 részre szeljük, megtöltjük, és beborítjuk a diós krémmel, végül dióval és/ vagy mazsolával dekoráljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése