2011. március 8., kedd

Sziruppal öntözött vörös rózsa...

Sziruppal öntözött vörös rózsa recept

A tésztához:

  • 1 pohár liszt
  • fél pohár búzadara
  • 0,4 dl napraforgó olaj
  • 0,4 dl natúr joghurt (vagy kefír)
  • 6 dkg puha margarin
  • fél cs sütőpor
  • piros ételszínezék

A sziruphoz:

  • 1,5 pohár cukor
  • 1,5 pohár víz
  • fél citrom leve

A közepébe:

  • törökmogyoró, mandula vagy dió

1 pohár= 2,5 dl



elkészítés

  1. A lisztet, darát átszitáljuk, hozzákeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. A tésztát hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a szirupot.
  2. A szirup hozzávalóit egy kis lábasban összekeverjük, gyakori keverés mellett felforraljuk, majd forrástól számítva kb. 3-5 percig főzzük. Vízfürdőbe állítva szobahőmérsékletűre hűtjük.
  3. A tésztát kb. 2 mm-es vékonyságúra nyújtjuk, melyből egy kb. 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral korongokat vágunk.
  4. A korongokból 6-ot sorba rendezünk az itt látható módon, egyik szélső korong közepére mogyorókat sorakoztatunk, majd ezen a szélen kezdve a korongsort feltekerjük.
  5. A feltekert duplarózsákat kettévágjuk, szirmaikat kicsit legörbítjük, majd talpukra állítva, köztük legalább 2-3 cm rést hagyva egy kisebb (mélyebb) tepsibe sorakoztatjuk őket.
  6. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt kisülnek, ekkor még forrón rájuk csorgatjuk a már lehűlt szirupot, lassan mindegyik bimbót szépen megöntözzük, majd hagyjuk őket kb. 1 órát a szirupban fürdeni, dagadni. Közben 2-3-szor érdemes egy kanál segítségével rájuk merni újra a "fürdővizükből".
  7. Ezután tányérra, tálra rendezve hűtőben tartjuk őket fogyasztásig.
sütési hőfok: 180 °C

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése