2011. március 8., kedd

Babapiskótás krémes

Babapiskótás krémes recept
Hozzávalók:
  • 20 dkg babapiskóta
  • 1/2 üveg magozott meggy (lehet fagyasztott is)
  • meggylé
  • 2 kk rum (rumaroma)
  • kakaópor

Krémhez:


elkészítés

  1. Kevés tejjel, 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük a pudingport.
  2. Keményre verjük kevés cukorral a tojások fehérjét.
  3. Felforraljuk a megmaradt tejet, és felfőzzük a pudinggal, majd belekeverjük a kemény habot is, amit kevés ideig kevergetve főzünk.
  4. Kis ideig hűl a krém ezalatt.
  5. 30 cm-es magas falú tepsibe lerakjuk a piskótákat. Jócskán megöntözzük a rummal elkevert meggylével, és rászórjuk a magozott meggyet. Ezután egyenletesen ráterítjük a krémet. Kihűtjük. (Így télen, ez nem nagy gond...)
  6. Tálalás előtt megszitáljuk kakaóporral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése