2011. május 28., szombat

Csokis keksztorta





Hozzávalók: 60 dkg 50 %-os étcsokoládé,30 dkg vaj, fél dl tejszín, fél dl méz, 30 dkg keksz
Tetejére: 20 dkg 50 %-os étcsokoládé,2 dl tejszín

Az összetördelt csokoládét a vajjal,mézzel és a tejszínnel vízgőz fölött felolvasztottam és sima,egynemű krémmé kevertem.Belekavartam a kekszet és fóliával bélelt 23 cm-es tortaformába nyomkodtam majd kihűtöttem . A 2 dl tejszínt felforraltam ,levettem a tűzről ,hozzáadtam a 20 dkg csokoládét és sima krémmé kevertem.A tortát tálcára borítottam és rákentem a krémet.
Csokiba mártott eperrel és csokibonbonnal díszítettem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése