2011. május 28., szombat

Epertorta




Hozzávalók 26 cm-es tortaformához
a tésztához:
  • 3 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál víz
a krémhez:
  • 50 dkg házi krémsajt vagy mascarpone
  • 4 dl tejszín
  • kevés porcukor
  • 2 zacskó Zselatin Fix
  • 1 kis üveg eperlekvár
  • 1 kg eper
A sütőt bekapcsolom 180 fokra. A tortaforma aljába sütőpapírkorongot vágok.
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverem a robotgéppel, legalább 10 percen keresztül. A lisztet összeszitálom a sütőporral. A tál szélénél a tojáskrémbe csurgatom az olajat és a vizet, majd kézi habverővel óvatosan belekeverem a lisztet is. Egyenletesen a tortaformába kenem, és 20-25 perc alatt megsütöm, majd hűlni hagyom a tortaformában.
Az epret megtisztítom, megmosom, és a felét feldarabolom. A tejszínt habbá verem a Zselatin Fix hozzáadásával, beleteszem a mascarponét is, majd édesítem kevés porcukorral.
A piskótára kenem vastagon az eperlekvárt, kirakom a darabolt eperrel és ráhalmozom a krémet. Kócosra igazítom a tetejét és lefedve hűtőbe teszem legalább 2 órára.
Tálalás előtt eltávolítom a tortakarimát, a tortát díszítem a maradék eperrel és citromfűlevelekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése