2011. március 8., kedd

Túróhab torta

Túróhabtorta recept

Hozzávalók:
  • 18 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 7 tojás
  • 750 g tehéntúró
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 1/2 rúd vanília kikapart magja
  • csipet só

díszítéshez

  • ribizliszemek
  • mentalevelek
  • porcukor


elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra (légkeverésesben 160 C-on, előmelegítés nélkül sütünk).
  2. A puha vajat robotgéppel habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot, a citrom levét és reszelt héját, a vaníliát, majd további két percig keverjük magas fordulaton.
  3. Egyenként beleütjük a tojásokat úgy, hogy tojásonként fél percig keverjük, végül apránként hozzáadjuk a túrót, és a pudingport.
  4. A masszát 28 cm átmérőjű kivajazott tortaformába töltjük, kicsit megrázogatjuk-ütögetjük, hogy egyenletesen szétterüljön.
  5. Kb. 60 percen át sütjük.
  6. A sütőt kikapcsoljuk, egy konyharuhával kitámasztjuk az ajtaját és további 30 percig bent pihentetjük a tortát.
  7. A tortát hűtőrácsra tesszük, a formában hagyjuk kihűlni, megszórjuk porcukorral és ízlés szerint gyümölccsel, menta-, vagy citromfűlevelekkel díszítjük.

2 megjegyzés:

  1. Szia! Örülök, hogy tetszett a receptem :) Megtennéd, hogy megjelölöd a forrását, ahol találtad? Köszönöm, Emma

    VálaszTörlés
  2. Kedves Unicum,

    Idéznék neked a Nosalty oldaláról (ahonnét lekoppintottad ezt a bejegyzésedet), javaslom, sürgősen olvasd el, hacsak nem akarsz pereskedni velük:

    <<<<4.1 Szolgáltató, aki az adatbázis előállítását saját nevében és kockázatára kezdeményezte és gondoskodik az ehhez szükséges ráfordításokról, mint adatbázis-előállító és az adatbázis, mint gyűjteményes mű tekintetében szerkesztő szellemi tulajdona a nosalty.hu oldalon található tartalom. Az oldal tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik. A honlapon található bármely tartalom, így különösen információ, szöveg, grafika, megjelölés, ikon, kép, video- és zenei anyag, védjegy, hirdetés, terv, elrendezés, beosztás, grafikai megjelenítés, valamint a honlap meghatározó jellemvonásai a szerzői jog, a védjegy és más szellemi alkotásokra vonatkozó jog által védett. A Szolgáltató fenntart minden, az oldal bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával és terjesztésével kapcsolatos jogot. A nosalty.hu domainnév, valamint a “nosalty.hu” elnevezés és megjelölés és logo jogi védelmet élvez, felhasználása - a hivatkozás kivételével - kizárólag a Szolgáltató előzetes és kifejezett írásos hozzájárulásával lehetséges.
    4.2 A felhasználó a weboldalon hozzáférhetővé tett szerzői jogvédelem alá eső művek szerzője, aki a tartalom feltöltésével hozzájárul ahhoz, hogy a műveket a Szolgáltató felhasználja, azokat hasznosítsa, a jogsértőkkel szemben fellépjen, valamint a felhasználási jogokat átruházza.
    4.3 A felhasználó az oldal tartalmának egyes részeit - kizárólag saját felhasználás céljából - merevlemezére mentheti vagy kinyomtathatja, de ebben az esetben sem jogosult az így többszörözött rész további felhasználására, terjesztésére, adatbázisban történő tárolására, letölthetővé tételére, kereskedelmi forgalomba hozatalára, átdolgozására.
    4.4 A Szolgáltató előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos az oldal egészének vagy részeinek feldolgozása és bármely célból történő hasznosítása.
    4.5 A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. A Szolgáltató követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.
    4.6 Előzetes írásos engedély nélkül a honlap tartalmi elemei nem helyezhetők el sem nyilvános, sem zárt adatbázisban. A honlap tartalmi és formai alkotórészei közlési engedély esetén sem változtathatók meg és nem használhatók fel a honlap tartalmától eltérő célra.>>>

    VálaszTörlés