2011. február 21., hétfő

Húsvéti csirke – töltött tojás recept


Hozzávalók 10 db-hoz: 10 kemény tojás, 2 ek zöldfűszeres krémsajt, kb. 3-4 dkg aszalt sárgabarack, só, bors, 10 lap füstölt sajt, 20 szem egész bors, sárgarépa, sáfrányos szeklice

töltött tojás recept

A tojásokat a szélesebb csücsküknél fogva vágjuk ketté, azaz kb. 1 cm vastagságban vágjuk le az aljukat.
A sárgákat óvatosan vegyük ki belőlük.
A levágott, kikapart részeket tegyük egy asztali mixerbe, adjuk hozzá a krémsajtot, sót, borsot, és a beáztatott barackokat.
Turmixoljuk le.
A sajtlapokból szúrjunk ki 10 akkora átmérőjű korongot, mint kb. a tojásaink átmérője (kb. 5 cm).
És a széleikből 2-2 db a félkörnél kisebb körszeleteket (ezek lesznek a szárnyak).
A megtisztított sárgarépát vékonyan karikázzuk, és ebből alakítsuk ki a csőröket.
A tojásokat töltsük meg. Kicsit többet töltsünk beléjük, mint a nyílás magassága.

undefined

A töltött tojásokat tapasszuk a sajtkorongokra.
Egy hegyes késsel kicsit vájjuk ki a szemgödröket. Ez azért kell, mert a tojás fehérjébe nem nagyon lehet belenyomni simán a borsszemeket.
A lyukakba helyezzük bele a borsokat, azaz a szemeket.
A csőr részhez pedig nyomjunk be szintén késsel egy vágást, majd helyezzük be a csőröket.
A maradék töltelékkel tapasszuk rá a csirkékre a szárnyakat, illetve nyomjunk a fejük tetejére kis bóbitákat. Ezekre tehetünk taréj gyanánt sáfrányos szeklicét. Ha ilyenünk nincs, pirospaprikával színezzük meg a krémet pirosra, és ezt nyomjuk a fejük búbjára.Még nincs húsvét,de nem árt előre szétnézni a receptek közt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése