A torta hozzávalói

26 centiméteres torta forma (kerek)

A torta laphoz:

Zsír, sütőpapír

A tésztához:

3 tojás

3 ek melegvíz

150 g cukor

1 cs vaníliáscukor

125 g liszt

3 tk sütőpor

40 g étkezési keményítő

4 tk ízesítetlen instant kávépor

A krémhez:

2 narancs

4 ek narancslikőr

2 cs tiramisu krém

200 g hideg tejszínhab

200 ml hideg tej

Ezenkívül:

Kakaópor

Instant kávépor

A torta elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tortaformát kivajazzuk.

A tésztához a melegvizet és a tojásokat habosra verjük, majd belekeverjük a cukrot és a vaníliáscukrot is. Tovább kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és az étkezési keményítőt, majd tovább keverjük. A tésztát megfelezzük, az egyik felet befóliázzuk. A másik felébe belekeverjük a kávéport, majd szintén fóliába csomagoljuk. A fóliát az egyik sarkán kivágjuk, majd körökörös mozdulatokkal a lyukon át a tortaformába osztjuk felváltva az alap és a kávés tésztát.

25 percig sütjük, majd eltávolítjuk a torta formát és hűlni hagyjuk. A kihűlt tésztát vízszintesen kettévágjuk, tortatálra helyezzük az alsó részt.

A torta kakaóval, kávéval és naranccsal díszíthető

A krémhez meghámozzuk a narancsokat, kivágjuk a gyümölcshúst, a levet pedig összekeverjük a likőrrel. A díszítéshez félreteszünk pár cikket, a többit pedig apró darabokra vágjuk. Elkészítjük a 2 csomag tiramisut a tejszínnel és a tejjel. A tortalapra kenjük a likőrös narancslevet és a krém harmadát. Rátesszük a tortalap tetejét, a maradék krémet habzsákba töltjük, és dekoratív halmokat nyomunk a torta tetejére belőle. Megszórjuk az egészet kakaóval kevert kávéporral, és a félretett narancs gerezdekkel díszítjük. Tálalásig hideg helyen tároljuk.