2011. február 21., hétfő

Kakaós tündérsütemény, fehér csokoládéval

Recept: Kakaós tündérsütemény, fehér csokoládéval

A recept hozzávalói:

10 db kerek babapiskóta

125 g liszt

160 g cukor

1 cs vaníliáscukor

30 g kakaópor

½ tk sütőpor

½ tk szódabikarbóna

90 ml víz

40 g napraforgó olaj

1 ek ecet

100 ml tejszín

140 g fehér csokoládé

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A muffinformába beletesszük a papírokat, majd mindegyik aljára a kerek babapiskótát is.

A recept hozzávalói szerint előírt mennyiségű lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, ecetet, olajat és 5 perc alatt sima masszát gyúrunk. A masszát szétosztjuk a formákba, majd az előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

A tejszínt felfőzzük, levesszük a tűzről, és feloldjuk benne a fehércsokoládét. Hagyjuk kihűlni, jól felverjük, majd habzsákba töltjük és bevonjuk vele a tündérsütemények tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése