2011. február 20., vasárnap

Lángoló Szerelem torta

Szív alakú torta

Hozzávalók: (20 szelethez)

A tortaalaphoz:

Sütőpapír

Szív alakú tortaforma

Kevés zsír

150 g liszt

1 cs. Sütőpor

50 g cukor

1 cs vaníliás cukor

100 g margarin

A keverttésztához:

75 g margarin

125 g cukor

1 cs vaníliás cukor

3 tojás

150 g liszt

1 tk sütőpor

25 g étkezési keményítő

Ezenkívül:

150 g málnalekvár

1 ek málnaesszencia

A töltelékhez:

300 g málna (fagyasztott is lehet)

6 tk piros tortazselé

6 tk fehér tortazselé

150 g porcukor

600 g tejszín

3 ek málnaesszencia

300 g joghurt

50 g fehér csokoládé

200 g hideg habtejszín

1 cs vaníliáscukor

1 cs habfixáló

Elkészítés:

Először a torta alapjául szolgáló tésztát állítjuk össze, és sütjük meg. Összekeverjük a hozzávalókat (a tortaalaphoz) és jól összedolgozzuk géppel. A szív alakú formát sütőpapírral kibéleljük, és egyenletesen elosztjuk az alján a tésztát (26 cm). Villával többször megszúrjuk, majd 160 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Miután megsült, eltávolítjuk a tortaforma kapcsos részét, és a tésztát hűlni hagyjuk.

Ezután a keverttésztát készítjük el, 22 centiméteresre állítva a tortaformát. A vajat simára keverjük, folyamatos kavarás mellett hozzáadjuk a cukrot és a vaníliáscukrot, majd belekeverjük a tojásokat is. Majd hozzáadjuk a lisztet és a keményítőt is és simára keverjük a tésztát. 25 percig sütjük, majd a sütés után 10 percet pihentetjük, mielőtt kivennénk a formából.

Összekeverjük a málnalekvár felét és a málnaesszenciát, majd a mennyiség felét a 25 centiméteres tortalapra kenjük, amelyet visszahelyeztünk a tortaforma aljába. Rátesszük a vízszintesen kettévágott 22 centis keverttészta tetejét, a vágái felülettel a lekvár felé.

Majd elkészítjük a piros és a világos krémet.

Feloldjuk a tortazseléket, majd a piros krémhez masszát keverünk a 250 g málnából, porcukorból és a piros zseléből. 3 evőkanál málnaesszenciát is hozzáadunk.

A rózsaszín krémhez 150 g málnát használunk és a joghurtba keverjük a maradék porcukorral együtt. Hozzáadjuk a feloldott fehér tortazselét is. 3 evőkanál málnaesszenciát is hozzáadunk.

Kemény habbá verjük a habtejszínt, majd a felét a piros, másik felét a rózsaszínkrémbe keverjük. Az egész tésztát bevonjuk a piros krémmel egyenletesen, majd egy teáskanál segítségével a krémet a tortaforma oldalára húzzuk, felfelé kenjük, ettől fognak kialakulni a „lángok” a süteményben.

Ezután a rózsaszín krémet is rákenjük, megpróbálva a lángok közé is juttatni belőle. Egy villával spirálszerű mozgással felkeverjük a rózsaszín krémet, hogy márványhatású legyen.

Majd a 22 cm-es szív másik részét helyezzük rá, és kissé belenyomjuk a krémbe. A tészta tetejét a maradék lekvárral kenjük meg. Majd a szív tortát 3 órán keresztül a hűtőben hűtjük.

Ezután kivesszük a hűtőből, és tejszínhab rózsákkal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése