2011. február 21., hétfő

Padlizsánkrém

A hétvégén a paprika tv-ben padlizsánkrémet készítettek.Most hétvégén én is csinálok már ettem és nagyon finom.Bár a tv-ben kecskesajtot tettek bele én majonézzel fogom helyettesíteni.

undefined

Hozzávalók:(kb.0,5 kg krémhez)

2 db padlizsán - 360 g kisült padlizsánhús
kb. 2 nagy csipet só
ízlés szerint őrölt feketebors
0.5 fej lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
100 g majonéz

A fogyasztáshoz:
friss pirítós

Elkészítés

1. Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket.

undefined

2. Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.

undefined

3. Ha a padlizsánok kisültek, a belüket egy króm kanállal kikaparjuk, króm villával összetörjük.
FONTOS! Króm evőeszközzel dolgozhatunk, de az alumínium evőeszköztől befeketedik a padlizsán.

undefined undefined

4. Végül sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a lilahagymát, fokhagymát, majonézt, és villával összekavarjuk.

undefined undefined

5. 1 napig hűtőben érleljük, majd pirítóssal fogyasztjuk.

undefined

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése