2011. február 23., szerda

Stroopwafel:szirupos ostya...

undefined
undefined A ma nagy népszerűségnek örvendő holland stroopwafel (szirupos ostya/gofri) — két vékony réteg ostya karamellsziruppal a közepén — Gouda-ból származik, ahol egy pék maradékokból készítette az első stroopwafeleket, feltehetően 1784-ben.

Lehet szeretni, lehet nem szeretni, de az enyhén fahéjas, 'rágós' karamell és a roppanós ostya mára Hollandia egyik (a sajtok után vagy mellett) ínyencsége, igazi különlegesség.

A legjobban úgy élvezhetjülk ki az ízeket, ha egy csésze forró tea vagy káve tetején pihentetjuk két-három percig, hogy a gőz egy kicsit felmelegítse a szirupot ;-)
Tegnap ilyen finom kekszet hozott a barátnőm Hollandiából.Bár itt is vettem már a boltokban de az eredeti a finom.Egy kicsit émelygős íze van azért nem molyosodik ránk!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése