2010. március 27., szombat

Húsvéti kakaós kalácskoszorú

Hozzávalók (-):
  • a töltelékhez:
    • 5 evőkanál cukrozott, instant kakaópor
    • 5 dkg olvasztott margarin
    • 1 dl olaj
    • 1 mk. só
    • 4 ek. cukor
    • 50 dkg liszt
    • 4 dkg élesztő
    • 3 dl tej
  • a mázhoz:
    • 10 dkg porcukor
    • pici víz

Elkészítése: Kevés langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Közben elkeverjük a lisztet a cukorral, a sóval és az olajjal. Hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt, és apránként a maradék tejet. Dagasztjuk kb. 2-3 perc, míg az edény falától elválik. Megkelesztjük (kelesztő tálban 10 perc). A tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük az olvasztott margarinnal, rászórjuk a kakaót, feltekerjük, és koszorú alakban a sütőlapra helyezzük. A koszorú tetejét néhány helyen bevágjuk. A be nem vágott részeket megkenjük tojássárgájával, és 175 C-fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. A tésztát kicsit hűlni hagyjuk. A mázhoz a porcukrot pici vízzel sűrűn folyó masszává keverjük, és a még meleg kalács be nem vágott részeire rácsorgatjuk. Alkalomhoz illően feldíszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése