2010. március 27., szombat

Húsvéti kocka

Hozzávalók (-):
  • Tészta:
    • 8 tojás
    • 20 dkg cukor
    • 8 evőkanál meleg víz
    • 25 dkg liszt
    • 1 sütőpor
    • 3 evőkanál kakaó
  • Krém:
    • 6 dl tej
    • 2. cs vaníliás pudingpor
    • 20 dkg Rama
    • 10-15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
  • Máz a tetejére:
    • 10 dkg Rama
    • 2 evőkanál kakaó
    • 5 evőkanál cukor

Elkészítése: A tésztához valókat robotgéppel kikeverjük, vizes piskótát készítünk, és felét egy kilisztezett-vajazott vagy sütőmargarinozott hosszúkás tepsibe simítjuk. A másik feléhez hozzáadjuk a kakaót és óvatosan rásimítjuk a tésztára. Sütés: előmelegített sütőben, 165 fokon, kb 25 percig, hőlégkeveréssel. A krémhez a 6 dl tejben felfőzzük a 2 cs vaníliás pudingport és ha kihűlt, hozzákeverjük a 20 dkg Rama és a 10-15 dkg porcukor keverékét. Rásimítjuk a kész, kihűlt tésztára és hűtőbe tesszük. A mázhoz valókat felmelegítjük egy edényben, ráöntjük a sütire, vagy csak lazán rácsurgatjuk, ízlés szerint. Célszerű először a krémet elkészíteni, hogy kihűljön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése