2010. március 30., kedd

kókuszdió

Hozzávalók:
a külsejéhez:2 evőkanál keserű kakaópor, 5 dkg
1 db tojás,
30 dkg darált dió,
20dkg barna cukor,

a belsejéhez:
10 dkg Ráma margarin,
10 dkg kókuszreszelék,Elkészítése:
Először a belsejéhez valókat gyúrjuk össze, és 15 egyforma kis golyót formálunk belőle. 15-20 percre a
mélyhűtőbe tesszük, hogy a formáját megtartsa. A külsejéhez valókat addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad
benne, majd nedves kézzel 15 egyforma gombócot formálunk belőle. Két tenyerünk között egyenként kissé
ellapítjuk, a közepére egy kókuszos gombócot teszünk, majd újra összegömbölygetjük ugyanúgy, mint amikor
szilvásgombócot készítünk. Kókuszreszelékben megforgatjuk, végül hűtőszekrényben vagy mélyhűtőben
dermedni hagyjuk, Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félbevágjuk, és egy-egy negyed dióval díszítjük
10 dkg porcukor,

a forgatáshoz:6-8 dkg kókuszreszelék,
a díszítéshez:fél dióbél 15 szem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése