2010. március 27., szombat

HÚSVÉTI TORTA

Hozzávalók (-):
    • 8 egész tojás
    • 8 kanál kristálycukor
    • 10 evőkanál liszt
    • 15 dkg jó minőségű kakaópor
    • 1 csom. sütőpor
    • 1 evőkanál citromlé
    • zsemlemorzsa
    • 25 dkg Rama margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 3 dcl tej
    • rum, vagy rum aroma ízlés szerint
    • marcipán dísz
    • tortadara

Elkészítése: A tésztához 8 tojássárgát 4 kanál kristálycukorral habosra keverek, a 8 tojásfehérjét 4 kanál kristálycukorral habosra keverem. A tojássárgás cukorba teszek 4 evőkanál kakaót, 4 evőkanál lisztet, sütőport és 1 evőkanál citromlevét, majd jól kikeverem és lassan a tojásfehérjéhez adom. Kikent, kimorzsázott kerek tortaformába öntöm óvatosan, hogy össze ne törjön, 120-130 fokon kb. 45 percig sütöm. Krém készítése: 3 deci tejet, kb. 4-5 evőkanál lisztet, 20 dkg porcukrot, összekeverek, sűrűre megfőzőm. Hagyom kihűlni, de közbe megkeverem, hogy ne csomósodjon meg. Ha kihűlt, akkor a 10 dkg kakaóval, rummal, vagy rum aromával és 25 Rama margarinnal habosra keverem. Ha ez is elkészült és kihűlt a tortánk, akkor három részre keresztben felvágom, és megkenem. A tetejére és oldalaira is maradjon krém. A tortadarával megszórom, és a marcipánból készült répákkal díszítem. Jó étvágyat kívánok hozzá, igen finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése