2010. november 3., szerda

Csupa csoki torta

Hozzávalók

  • elkészítés:70 - 80 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:180 ℃
  • sütési idő:30 perc
Csupa csoki torta
Forrás:
saját
  • Tészta

    25 dkg cukor
    2,5 kk szódabikarbóna
    5 dkg kakaó
    25 dkg vaj vagy sütőmargarin
    3 tojás
    3 kk vanília aroma
    2,5 joghurt, vagy tejföl
    30 dkg liszt

  • Csokis krém

    1 cs. csokis puding (főzős)
    1 tábla étcsoki (10 dkg)
    20 dkg vaj vagy sütőmargarin
    2,5 dl tej
    2 ek kristály cukor
    1 ek porcukor

Elkészítés

A tészta hozzávalóit robotgéppel összedolgozzuk. Ezután két, sütőpapírral bélelt 26 cm-es kapcsos tortaforma között arányosan elosztjuk és kisütjük a tésztát. Kb. 180 fokra előmelegített sütőben. A tésztát egyszerre is megsüthetjük, ebben az esetben változik a sütési idő. Ekkor a megsült tésztát félbe vágjuk majd. Ha az eredeti variáció mellett döntünk, úgy kb. 28-30 perc a sütési idő. A sütőből való kivétel után a formában pihentetjük a tésztát, közben elkészítjük a krémet. Csokis krém: a pudingot a kristálycukorral és a tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat vagy sütőmargarint a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a felolvasztott csokit, a kihűlt pudingot és habosra keverjük. Egy tálcára rakjuk az egyik tortalapot, megkenjük a krém kb. kétharmadával, majd rákerül a másik lap is, majd a maradék krémmel körben és felül is bevonjuk egyenletesen. Étcsokis tortabevonóval egyenletesen bevonjuk a torta tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése