2010. november 4., csütörtök

Dunahullám

Hozzávalók

  • elkészítés:-
  • nehézség:Nincs beállítva
  • sütési hőfok:nincs megadva
  • sütési idő:nincs megadva
Dunahullám
  • A tésztához

    35 dkg cukor
    1 margarin
    5 tojássárgája
    1 sütőpor
    25 evőkanál tej
    1 vanília cukor
    40 dkg liszt

  • A krémhez

    20 dkg porcukor
    1 db eperpuding
    2 dl meggylé
    1 margarin

Elkészítés

A cukrot, a margarint, az 5 tojássárgát, és a vanília cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport (kevés citromlével), és a 25 evőkanál tejet, végül ezt is nagyon jól összekeverjük (mixerrel). A tészta felét a kivajazott vagy kisütőmargarinozott tepsibe öntjük, elegyengetjük, és szórunk rá néhány szem kimagozott meggyet, (befőtt is lehet). A tészta másik felébe teszünk 2-3 kanál kakaóport, 2 evőkanál tejet, ezt jól összekeverjük, majd a másik tészta tetejére öntjük, és ennek a tetejére is meggyet szórunk. Megsütjük, és hagyjuk jól kihűlni. Végül elkészítjük a krémet is. A margarint kikeverjük a porcukorral. A meggyléből és a pudingból sűrű pudingot főzünk, hagyjuk kihűlni, aztán összekeverjük a margarinnal. A krémet rákenjük a kihűlt tésztára, a tetejét reszelt csokoládéval díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése